Mina bullar

När bullarna jag bakade sist inte bidde så där som jag ville – alltså bättre än de jag brukar baka så vill jag göra ny så som jag vill baka dem när jag inte har tid att göra kalljästa eller med fördeg. Nu gäller det bara att komma ihåg att ta ut alla ingredienser i tid så det blir rumsvarma.

Jag använder följande ingredienser:

 • 50 g jäst för söta degar
 • 500 g rumsvarm mjölk
 • 150 g rumsvarmt smör
 • 210 g vit baksirap
 • 1 tsk salt
 • 2 tsk stött kardemumma
 • ca: 900-960 g vetemjöl special eller manitoba cream
 • 1 ägg

Ingredienser, fyllning:

 • 200 g rumvarmt smör
 • 90 g strösocker
 • 25 g kanel
 • 15 g vaniljsocker

Instruktioner:

 1. Smula jäst i köksmaskinens skål och häll i mjölk & sirap. Rör om lite.
 2. Tärna smöret.
 3. Blanda ner kardemumma och det mesta av mjölet samt ägget. Låt nu maskinen knåda detta ett par minuter innan du tillsätter smöret i omgångar medan maskinen knådar. Fortsätt knåda degen i maskin ca: 10 min.
 4. Tillsätt saltet och knåda ett par minuter till
 5. Täck degen med plast och låt jäsa 45 min.
 6. Gör fyllningen: Rör ihop allt till en jämn smet.
 7. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar.
 8. Kavla ut varje bit till en avlång platta, bred på fyllning. Rulla ihop, skär i bitar.
 9. Lägg bullarna i bullpappersformar. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca: 45 min.
 10. Tryck försiktigt på en bulle, degen ska åka ut igen, då är den färdigjäst.
 11. Pensla med uppvispat ägg blandat med lite vatten och strö på pärlsocker och grädda mitt i ugnen på 225 grader (25 grader lägre om du använder varmluft) i ca: 10 min.  

Degen till dessa bullar var fantastisk i jämförelse med Jan Hedhs där fördegen skulle ner i en balja med vatten. Dock var den svår att kavla ut riktigt tunn – vilken torde bero på hästkraften manitoba cream mjölet gav. De jäste ordentligt under båda jäsningarna och det känns som perfekta bullar – inte alls torra 😁

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google-foto

  Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.